marktkramen bohehian

Top Tuinfeest checklist!

9 belangrijke punten. Zorg dat jou feestje net even wat beter geregeld is dan die van je vrienden. Met de volgende checklist voorkom jij stress op de dag zelf en zorg je er ook nog eens voor dat er over jou feest nagepraat word.

Zorg ervoor dat je dranken goed gekoeld zijn!

Bij ieder feest stop je er veel moeite in. Je wilt dan ook dat al je gasten het naar de zin hebben. Daarom is regel nummer 1 zorg dat je dranken tijdig in de koelkast liggen. Genoeg drank in de koelkast zorgt voor veel tevreden gasten die vervolgens ook langer blijven. Een win-win-win situatie.

Maar hoe krijg je die drank nou optijd koud? Zet je drank buiten, koop een zak ijs, eet een week niet en zorg dus voor je eigen koelkast leeg is of huur een extra koelkast bij RBA verhuur. Kijk op onze koelkast pagina voor meer informatie. Het voordeel van onze glazendeur koelkasten is ook nog eens dat je gasten niet helemaal naar de keuken hoeven te lopen voor een drankje. Scheelt weer netto drinktijd 😉

Vergeet je buren niet op de hoogte te brengen.

 

Begint je feestje net opgang te komen staat ineens de politie voor de deur. Of de muziek zachter kan. NEE! dat kan niet. Hallooo ik vier 1x men verjaardag gaan de buren klagen.

Mensen wonen steeds dichter bij elkaar en kennen elkaar steeds minder goed. En helaas de slechte nachtrust wordt tegenwoordig niet opgelost met een slaappil of oordoppen maar met bellen naar de lokale politie. Uit onderzoek blijkt dat in bijna alle gevallen de overlast kon worden voorkomen met simpele communicatie middelen. Briefje in de brievenbus en klaar is Kees.

Zorg dat je gasten het niet koud hebben.

 

Zeer belangrijk als je wil dat je gasten het naar de zin hebben is zorgen voor verwarming. Niemand wil naast een klagende vriendin staan die voor de 4de keer een extra sjaal omdoet. Regel dus dat die scouting-oom de vuurkorf goed warmstookt of zorg voor wat terrasverwarmers. Zorg ervoor dat als je besluit om elektrisch te gaan verwarmen je in de gaten houd hoeveel stroom er precies door welke groep gebruikt word. Het zou zonde zijn dat 2 minuten voor 12 de stroom uitvalt 😉

Noodplan slecht weer.

Iedereen wil natuurlijk dat heerlijke tuinfeestje onze de sterrenhemel met kaarsjes, gezelligheid. Maar helaas wonen we in Nederland en regent het 60% van de 365 dagen per jaar. Neem daarom geen risico. Kan het feest ook binnen? Is er een afdak? Of toch een partytent plaatsen? Zorg dat je er 1 klaar hebt liggen voor het geval dat het slecht weer dreigt te worden. Beslis dit wel een paar uur van te voren want je moet hem nog opzetten. Priksnoer erin. Sta tafels erin. Het kost stiekem altijd wel even tijd.

Voorkom een zitfeest.

Wie heeft er geen hekel aan. Een zitfeestje waar iedereen in zijn/haar eigen comfortzone zit. Collega’s bij elkaar. Oud studiegenoten bij elkaar. Familie bij elkaar. En de gastvrouw die alleen maar aan het rondrennen is om iedereen van drankjes en hapjes te voorzien.

Haal alle stoelen weg. Hangtafels naar binnen. Regel een paar barkrukken voor alle zwangere vriendinnen/nichtjes en zorg dat het gezelschap flink door elkaar husselt. Zo voorkom je dat al je gasten na 5 kwartier uitgekletst zijn en naar je toe komen met de rotsmoes. “Ja sorry de oppas heeft hoofdpijn”.

Vermaak het hele gezin.

 

Bestaan je gasten niet alleen maar uit een stel vrienden maar komt er ook familie met opa’s, oma’s, kinderen. Zorg ervoor dat iedereen precies krijgt wat hij wil. Op het moment dat bijvoorbeeld “het kind” zich verveeld is de code verbroken en gaat de hele familie naar huis. Zorg er dus voor dat je kleurplaten, videogames of een springkussen  regelt voor de allerkleinste. En dat je een zithoekje regelt voor de alleroudste.