bioscoopshowfront

Bioscoopshow

In de begintijd van de film, zo rond 1900, waren er nog geen bioscopen. De enige plaats om bewegende beelden te zien, was op de kermis in de Travelling Cinematograph Show. Het immense front dat voor de bioscooptent was opgesteld bevatte een in- en een uitgang. In het midden stond een kermisorgel om de mensen naar de zaak te trekken. Als iedereen in de tent was, begeleidde het orgel de toen nog stomme film.

De reizende bioscoopshows waren de grote publiekstrekkers op de kermissen in Duitsland, Nederland en vooral Engeland. Er bestaan authentieke foto’s waarop vele honderden mensen voor de show staan te wachten om naar binnen te mogen. Enkele tientallen jaren later begonnen er overal vaste bioscopen te komen, waarin doorgaans een Wurlitzer of Compton theaterorgel stond opgesteld. Dit theaterorgel diende ook om de, toen nog steeds stomme film, te begeleiden.

Dit decoratie front is speciaal ontwikkelt door RBA verhuur in opdracht van een aantal Intratuin vestigingen. Dit bioscoopshowfront zal te zien zijn gedurende de kerstshows van intratuin Elst en Nuenen.

aangezien een echt orgel binnen in de Intratuin-vestiging, een te grote geluidsdruk zou veroorzaken voor medewerkers en winkelend publiek is ervoor gekozen om een geluidssyteem te gebruiken. De orgels die U hoort zijn opnamen van de Victory en de Rhapsody, beide van de familie Kelders uit Breugel