“Victory” concertorgel

(1 klantbeoordeling)

Victory concertorgel, het grootste transportabele concertorgel ter wereld.

Door een uitgekiende balans tussen de verschillende registers, is het zowel mogelijk om de traditionele orgelmuziek ten gehore te brengen, maar ook klassieke werken, symphonische rock, pop en top 40 nummers vormen geen probleem voor dit mega orgel. In principe kan alle muzikale muziek zonder probleem gespeeld worden, om het zo kort mogelijk samen te vatten.

Prijs is alleen op aanvraag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan voor dit concertorgel.

Voor meer informatie ga naar de website van Victory on tour

Categorie:

Voor vele toeschouwers is dit een openbaring, en een gigantische verassing, als ze merken dat dit soort muziekstukken, op uitmuntende en weergaloze wijze door een orgel gespeeld kunnen worden. Veelal vallen dan vooroordelen ten opzichte van orgels in het algemeen weg, en vaak horen wij dat het publiek de uitvoering op onze orgels beter kan waarderen, als de oorspronkelijke uitvoering door de orginele artiest(en).

Veel muziekstukken zijn speciaal voor de Victory gearrangeerd, en kunnen door geen enkel ander orgel als de Victory of Rhapsody gespeeld worden. Zo zijn dit bv wereldwijd de enige orgels, die een volledige versie van Gershwin’s “Rhapsody in blue” kunnen spelen, zonder vergaande concessies aan de muziek te hoeven doen. En dit is slechts een van de vele voorbeelden uit het gigantisch grote en uitgebreide repertoire. Er reizen geen andere orgels, met een vergelijkbare hoeveelheid verschillende muziek.

Doordat er een overvloed aan repertoire aanwezig is, is het mogelijk om in overleg speciale concertuitvoeringen samen te stellen, die aan een bepaald thema of tijdsperiode gebonden zijn.

Deze unieke service kan door niemand anders als de Victory on Tour society geboden worden.

Technische gegevens

-1260 orgelpijpen plus dubbel uitgevoerd slagwerk, verdeeld over 24 schakelbare registers en 7 vast spelende registers

– Gemiddeld luchtverbruik: 30.000 liter lucht per minuut

– Stroomverbruik: 15Kw. In de aanhangwagen van de Victory is een supergeluidgedempt noodstroomaggregaat voor de benodigde stroom ingebouwd. Aansluiting op bv een “kermisaansluiting” of vergelijkbaar, van 3x32A of 3x63A is uiteraard natuurlijk ook altijd mogelijk.

– Er wordt gebruik gemaakt van 5-polige CEE aansluitingen.

– Benodigde ruimte voor plaatsing:
Opgebouwd op autonome aanhangwagen 10 meter lang en 4 meter diep. Hoogte 5 meter

– Transportafmeting incl. trekkende vrachtauto: 19 meter lang, 4 meter hoog en 2.60 meter breed.

– Totaalgewicht combinatie op transport 32 ton. (gewicht orgel 13 ton) Afstempelgewicht incl. windbelasting 2500 kg per stempel. De opbouw gebeurd volledig hydraulish.

– Opbouwtijd na plaatsing: 30 minuten

– Dit orgel kan ook onder mindere weersomstandigheden volledig opgebouwd door blijven functioneren. In de speciale orgelwagen zit een functionele verlichting vast ingebouwd.

1 beoordeling voor “Victory” concertorgel

  1. Mike

    This is an outstanding instrument matched equally by the quality of the recordings on the various CDs available of the organ. Over the years I’ve bought all bar one of the ‘Victory on Tour’ CDs (just haven’t got round to getting the last one!). I’d like to hear this instrument in Birmingham (England) Symphony Hall – one of the best audio venues in the country.
    Translation by Google Translate – I’ll let you do it properly!

    Dit is een uitstekend instrument even geëvenaard door de kwaliteit van de opnamen op de verschillende cd’s Gael van het orgel . In de loop der jaren heb ik kocht een van de bar ‘Victory on Tour ‘ CD’s ( gewoon niet ronde kregen om het verkrijgen van oes de laatste! ) . Ik wil graag dit instrument in Birmingham ( Engeland ) Symphony Hall Hoor – een van de beste locaties in het land audio.
    Vertaling door Google Translate – Ik laat chi doen het goed !

Een beoordeling toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.